Föräldrar och vuxna

Vill du också vara med i vår fina gemenskap?

Vill du ge barn och unga en meningsfull fritid? Det kan du göra på lite olika sätt hos oss. Antingen kan man vara ledare på heltid, bidra vid olika möten med specialkunskap som passar innehållet för mötet eller så kan man ha en sidoroll där man hjälper till på andra sätt med både administrativa eller praktiska uppgifter.

Vi som engagerar oss i scouterna jobbar alla ideellt, så det är bara bra om vi är fler.

Vill du vara ledare?

Det finns massor av material att tillgå vad gäller det praktiska vi gör! Scoutledarnas roll är att stötta och lyssna på scouterna och hjälpa till när det behövs.

Ju äldre scouterna blir desto fler ledaruppdrag och ansvar får de själva.
Scoutledare finns i alla åldrar och det är aldrig för sent att engagera sig.
Det finns även stöd som terminsprogram, böcker, utbildningar och en aktivitetsbank.

Vill du bidra administrativt?

Har du administrativa kunskaper som du kan bidra med som till exempel hjälpa till med intresseanmälningar, ta kontakt med de som vill börja i scouterna, skriva ansökan för bidrag m.m 

Vill du bidra praktiskt?

Har du praktiska kunskaper som du vill och kan förmedla vidare som till exempel sjukvårdskunskap/första hjälpen, eller har du praktiska kunskaper som att snickra och kan hjälpa till med skötsel av våra lokaler eller andra hantverk under mötestider, eller enkla trädgårdskunskaper som att klippa gräset så tas det tacksamt emot.

Blankett för utskrift

Vill du hjälpa till som ledare, administrativt eller praktiskt kan du skriva ut blanketter ”Jag vill hjälpa till” och lämna till någon av oss ledare eller till någon i styrelsen så ser vi till att den kommer rätt.

Vill du ta kontakt med oss?

Vill du bidra kan du även kontakta oss via e-post på ledare@horbyscout.se eller via sms till vår kårordförande eller vice kårordförande. Telefonnummer hittar ni under sidan kontakt.

Uppdaterad 2024-10-15/EMU